sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Exista inca orase fantoma

         Nu numai in filmele western sau in cele horror gasesti orase fantoma prin care nu a mai trecut lume de multa vreme. Avem si in realitate asa ceva si sunt foarte interesante nu doar dupa destinatie ci si dupa designul cladirilor din aceste orase. Vreau sa va prezint sase dintre aceste orase fantoma.
          Kolmanscop, Namibia
  Din acest oras, dupa cel de-al doilea Razboi Mondial s-au adunat peste o mie de diamante. Dupa ce febra diamantelor s-a mutat in alt oras acesta a ramas obiectiv turistic al firmei Namibia-DeBeers. Orasul este inundat de nisip iar turistii sunt fascinati de casele cufundate in natura.



         San Zhi, Taiwan
  Un oras cu cladiri consruite in forma unor farfurii zburatoare suprapuse cu geamuri imense. Acest proiect s-a desfasurat pe coasta nordica a insulei Taiwan si s-a terminat din cauza a unor accidente consecutive care au provocat moartea a multor constructori, de aceea turistii se aventureaza in acest loc cu spaima, spunandu-se ca este bantuit de acei constructori.

           Hashima, Japonia
  Insula numita "Vaporul de razboi" a fost folosita la filmarile filmului Skyfall  si este situata la 5 kilometri de Nagasaki. Dupa retragerea Mitsubishi Motors de acolo insula a fost delarata loc interzis. Pe vremuri vizita acestei insule era interzisa dar acum este deschisa publicului si este un loc interesant chai din cauza interzicerii.

          Prypiat, Ucraina
  Acest oras a devenit uitat dupa memorabila zi de 26 aprilie 1986, dupa dezastrul de la Cernobil. Tot orasul a fost abandonat si putini turisti au avut curajul sa se aventureze in acest oras.Toti cei 44.000 de locuitori au fost mutati in alte orase la 3 zile dupa accident. Toate obiectele personale ale fostilor locuitori au ramas intacte. Acest oras nu va putea fi locuit decat peste 100 de ani din cauza radiatiilor.
           Craco,Italia
   Aflata in regiunea Basilicata, provincia Matera, acest oras are o istorie bogata care se intinde pe o mie de ani. In secolele XIX-XX jumatate din locuitori s-au mutat in America de Nord si din cauza alunecarilor de teren si a cutremurelor cealalta jumatate s-a mutat in vale lasand orasul pe varful unui deal singur.



         Bannack, Montana, SUA
  Numit dupa indienii Bannock acest oras este stereotipul oraselor din filemele western, cu mare descoperire aurifera in secolul XIX. Acest oras era locuit de peste 3.000 de oameni, cu sali de billiard, baruri, restaurante, hoteluri a devenit un oras nelocuit si un patrimoniu al SUA.




Articol scris cu ajutorul siteului fiicurios.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu